Mbuzzing Mblog


Iedereen wil inside(ers) information
augustus 20, 2009, 10:42 am
Filed under: Advertising, Buiten categorie, M.be, Mb | Tags: , , , ,

Ik wil altijd het nieuwste hebben!

Bij wie gaan we raad vragen voor de aankoop van een bepaald product? Afhangende van wat voor product het is gaan we meestal op zoek naar iemand die ofwel, expertise heeft op dit bepaald gebied (job/studies) ofwel gaan ten rade bij iemand die het product al gebruikt/getest heeft. In hedendaagse tijden zijn er verschillende plaatsen waar je dit soort mensen kan vinden. Het enige nadeel hierbij is, dat je niet weet of hij of zij die de ervaringen deelt wel oprecht is. Internetfora staan namelijk vol met feedback van de producent zelf – of mensen die door hen betaald worden om dit te doen –
Wel voor dit probleem zijn er voortaan verschillende oplossingen. Beide met ongeveer hetzelfde doel voor ogen, maar simpelweg een andere aanpak.

1. Facebook connect
Al dan niet ben je al in contact gekomen met Facebook connect, de kans is groot dat je op dat moment niet echt wist wat dit juist was en hoe dit werkte. Wel, hier vind je een filmpje (+-30min) waarin duidelijk wordt uitgelegd waar het juist om gaat!
Kort samengevat is het een tool die websites kunnen toevoegen aan hun homepage, waardoor surfers die de site bezoeken gemakkelijk kunnen inloggen en feedback geven. Daarenboven kunnen ze ook nog eens zien wie van hun (facebook)vrienden ook aanwezig is op deze site. Dé manier bij uitstek om te kijken wie van je vrienden reeds feedback heeft gegeven over een bepaald onderwerp of product! Een vriend is steeds een interessantere bron dan een wildvreemde.

2. The insiders
Wat is dit juist? Op hun website beschrijven ze het als volgt:
Alledaagse consumenten krijgen hier een belangrijke stem en beïnvloeden zo belangrijke aanpassingen aan producten en merken.
Vooruitstrevende bedrijven gaan hier de dialoog aan met hun klanten. Ze beperken zich niet meer tot éénzijdige reclame boodschappen. En dat juichen we uiteraard enorm toe!
In deze maatschappij waar word of mouth (mond aan mond reclame) steeds belangerijker wordt, zou dit wel eens een grote speler kunnen worden.

GEWONE mensen die de kans krijgen om producten als eerste te proberen én die bovendien -aan de hand van een puntensysteem- aangemoedigd worden om hun ervaringen te delen met anderen, zou wel eens een zeer courante manier van productlanceringen kunnen worden.
Wil ja zelf ook een insider worden, dan moet je jezelf simpelweg inschrijven via DEZE link.

Veel succes en wie weet slaan we binnenkort een babbeltje over een product dat we beide (als insider) aan het testen zijn.

Mb


Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: